Gestoomde broodjes met gehaktvulling

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Tussendoortje
  • > 60 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bak het gehakt in een droge koekenpan in 3 minuten rul; roer met een houten spatel totdat het gehakt uit elkaar valt. Voeg de ketjap en een beetje peper toe en bak even mee. Zout hoef je niet toe te voegen omdat de ketjap al zout is.

Stap 2
Laat het gehakt afkoelen en maak ondertussen het deeg; doe alle ingredi?nten bij elkaar in een kom en meng met een houten lepel of mixer met deeghaken tot een bal. Strooi bloem op de keukentafel.

Stap 3
Als alles aan elkaar kleeft haal je het uit de kom en leg je het op de keukentafel. Kneed krachtig met je handen tot het een soepel en zacht deeg wordt. Dit moet je minstens 5 minuten doen! Doe de bal weer in de kom, dek af met plasticfolie en laat op een warme plek rijzen tot het deeg dubbel zo groot is.

Stap 4
Rol het deeg weer uit op de keukentafel tot een dikke worst en snijd hem in vieren. Rol met je hand balletjes van de vier stukken, maak er met je duim een holletje in en doe daar met een lepeltje een beetje gehakt in. Knijp de opening goed dicht en leg de bolletjes met de naad naar onder in een stoommandje, laat nog een paar minuten narijzen en zet het mandje dan boven op een pan kokend water. Laat met het deksel erop ongeveer 15 minuten stomen. Eet ze warm met zoete chilisaus of currysaus.

Bron: Keurslager Kinderkookboek

Ingrediënten

Voor de vulling:

150 g half om half gehakt
2 el ketjap
peper
Voor de broodjes:

1 zakje instant gist (baukje)
125 g bloem
50 g ma?zena
1 tl zout
25 g vloeibare boter
100 ml handwarm water

Keukengerei

Koekenpan Houten spatel Kom Mixer met deeghaken stoommand