Stap 1
Controleer de kipfilets op overtollig vet en andere ongerechtigheden. Breng in een (stoom)pan de bouillon met de dragon en de soepgroenten aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan circa 10 minuten zachtjes koken. Zet een stoommandje of de stoominzet in de pan, leg daarop de kipfilets en laat ze met het deksel op de pan 15 minuten stomen. Neem ze uit de pan en houd ze op een voorverwarmde schaal afgedekt warm.
Stap 2
Zeef de bouillon, gooi de inhoud van de zeef weg, meet 1/4 liter af en laat die op hoog vuur een paar minuten inkoken. Klop de room door de saus en breng de saus op smaak met wat sap en de rasp van het limoentje en wat zout en peper. Roer kort voor het serveren het bieslook door de saus. Snijd de kipfilets in schuine plakken, leg ze op de voorverwarmde borden en schep wat van de saus erover. Serveer de resterende saus apart. Lekker met rijst en bijvoorbeeld doperwtjes en worteltjes of andere voorjaarsgroenten.
4 halve kipfilets
0,5 lt kippenbouillon, zelf getrokken, uit een pot of van een tablet
4 takjes verse of 1 eetl. gedroogde dragon
ca. 150 gram gemengde soepgroenten
1 dl kookroom
sap en geraspte schil van 1 limoentje
zout en versgemalen peper
2 eetl. in ringetjes geknipte bieslook
(Stoom)pan Zeef Maatbeker