Gestoomde saucijzenrolletjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Tussendoortje
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Roer alle ingredi?nten voor het deeg met een pollepel door elkaar en kneed het met de handen ongeveer 5 minuten tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt minstens een half uur rijzen op een warme plek. Leg ondertussen de saucijzen in een pan water en breng het aan de kook, zet het vuur uit en laat afgedekt een half uur staan.

Stap 2
Haal de vellen van de saucijzen en snijd de worstjes in twee?n. Duw het deeg weer in met je vuisten en kneed er een bal van. Snijd de bal in vier gelijke stukken en druk ze een beetje platter. Leg op elk stuk deeg een halve saucijs en duw het deeg helemaal netjes om het vlees heen. Knijp de naad dicht en leg de saucijzenrolletjes met de naad naar onder in een stoommandje. Laat het deeg nog een half uur narijzen.

Stap 3
Breng een laag water aan de kook in de stoompan en plaats de mand met de broodjes erop. Zorg dat het water de mand niet raakt! Doe het deksel op de pan en laat de broodjes in 15 minuten gaar stomen. Eet ze warm met curryketchup.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 8

Ingrediënten

Voor het deeg:

125 g bloem
1 zakje (0,7 g) instant gist
50 g ma?zena
1 tl zout
25 g vloeibare boter
100 ml handwarm water
Voor de vulling:

2 saucijzen

Keukengerei

Kom Pollepel Kookpan Stoommand en -pan