Gevuld brood met gekookte ham en eieren

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd aan ??n kant van het brood het kapje af en hol het brood tot 1 cm van de korst uit. Bewaar het zachte brood voor bijvoorbeeld het maken van paneermeel.

Stap 2
Prak het eigeel fijn met de Mon Chou en snijd het eiwit in kleine blokjes. Vermeng alles met de bosui, kruiden en blokjes ham. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Stap 3
Vul het uitgeholde brood met het ei-hammengsel en zet het kapje er weer tegen aan. Rol het brood in vershoudfolie en laat het een uurtje in de koelkast op smaak komen en opstijven. Snijd het brood voor het serveren in plakken.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 4

Ingrediënten

200 g gekookte ham, in kleine blokjes
1 mooi boerenbrood van 400 g
5 hardgekookte eieren
200 g Mon Chou of andere roomkaas
2 bosuitjes, in ringetjes
1 el gesnipperde bieslook
1 el gesnipperde peterselie
zout en peper

Keukengerei

Kom