Gevulde appels uit de oven

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Nagerecht
  • 30-60 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180?C. Was de appels goed en steek de klokhuizen royaal uit. Kerf de schil rondom een paar keer in. Hak de noten heel fijn en vermeng ze met de amandelspijs en boter. Verdeel de vulling over de 4 appels en stop ze goed vol.

Stap 2
Zet de appels rechtop in een ovenschaal en giet het citroensap eromheen. Bak de appels in circa 45 minuten gaar. Doe de appels over in een schaal om af te koelen. Giet het sap uit de braadslee in een pannetje en laat de saus een paar minuten inkoken.

Stap 3
Geef de warme appels met een lepeltje saus.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 2

Ingrediënten

4 grote, stevige appels
25 g pecan- of walnoten
25 g amandelspijs
25 g boter
sap van 1/2 citroen
2 dl vers sinaasappelsap

Keukengerei

Appelboor Ovenschaal Schaal Steelpan