Gevulde courgette met kalfsgehakt

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Bijgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de courgette in kleine torentjes van ongeveer 3 cm hoogte. Hol deze uit. Hak de champignons zeer fijn en snipper vervolgens de ui. Bak dit in een pan met de boter op laag vuur. Voeg daarna het gehakt toe en bak tot dit gaar is.

Voeg de kruiden toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Vul de courgette met het mengsel en, bestrooi de torentjes met kaas en zet ze 15 minuten in de oven.

Bron: Proef 5 2014

Ingrediënten

150 g kalfsgehakt
2 courgettes
100 g champignons
1 ui
1 eetlepel roomboter
1 eetlepel gehakte peterselie
80 g geraspte kaas
1 eetlepel gehakte bladselderij