Gevulde courgettes

  • 2 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Halveer de courgette in de lengte en hol de helften uit tot er een wandje van circa 1 cm overblijft. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de champignons in plakjes.
Stap 2
Verhit de boter in een pan en laat de ui en de champignons bakken tot de ui glazig is. Laat de knoflook, de kruiden en de tomatenpuree kort meebakken. Voeg het gehakt toe en laat omscheppend bakken tot het zijn rode kleur kwijt is. Schep het gehaktmengsel in een kom, laat het iets afkoelen en meng er de eierdooier door. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180?C. Schep de gehaktvulling in de courgettehelften, druk goed aan en zet de gevulde courgettes in een passend ingevet ovenschaaltje. Giet er een scheutje water bij. Schep het paneermeel en de geraspte kaas door elkaar en strooi over de gevulde courgettes. Schuif de courgettes in de voorverwarmde oven en dek ze af met een deksel of een velletje aluminiumfolie. Verwijder na 20 minuten het deksel of de folie en laat de schaal nog 15 minuten in de oven staan.? Lekker met rijst of aardappelpuree en desgewenst tomatensaus.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 5

Ingrediënten

200 g gehakt, ongekruid half om half?
1 grote courgette (circa 300 g)
1 ui
1-2 teentjes knoflook
100 g champignons
30 g braadboter
1/2 theel. gedroogde Provencaalse kruiden
1-2 eetl. tomatenpuree
1 eierdooier
zout en versgemalen peper
2 eetl. paneermeel
2 eetl. versgeraspte oude Goudse kaas

Keukengerei

Koekenpan Kom Ovenschaal