Gevulde focaccia met 3 soorten vleeswaren, rozemarijn en olijven

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak het brooddeeg zoals op de verpakking staat beschreven maar vervang de boter door olijfolie. Kneed het deeg goed en lang, alleen daardoor ontstaat een luchtige structuur. Laat het rijzen en sla het nog een keer terug.

Stap 2
Snijd ondertussen de vleeswaren in repen. Kneed het deeg nog een minuut goed door en verdeel het dan in twee porties. Rol de stukken uit tot twee lappen van 1,5 cm dik en leg ze op twee ingevette bakblikken. Druk met de vingertoppen heel veel kuiltjes in het deeg en vul ze met de stukjes vlees en olijven, bestrooi het deeg vervolgens met de rozemarijn. Laat het nog eens een half uur rijzen tot het ongeveer 3 cm dik is.

Stap 3
Verwarm ondertussen de oven op 220?C. Bak de focaccia in 15 minuten gaar en bruin. Besprenkel het brood met extra vergine olijfolie zodra het uit de oven komt.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 4

Ingrediënten

50 g rauwe Italiaanse ham
50 g salami
50 g mortadella
1 pak brooddeegmix
olijfolie
100 g zwarte olijven zonder pit
1 el. gedroogde rozemarijn

Keukengerei

Kom Deegroller