Gevulde hampakketjes

  • 6 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de goed gekoelde pat? in kleine blokjes. Snijd de stelen bleekselderij in de lengte in repen en snijd de repen in blokjes. Hak de noten grof. Roer de bessengelei of de cranberrycompote, de cr?me fra?che en wat peper in een kom door elkaar en schep er de pat?, de bleekselderij en de helft van de cashewnoten door. Leg telkens twee plakken ham kruislings op elkaar op het werkblad en schep een lepel van het pat?mengsel in het midden. Vouw de plakken ham boven het mengsel? tot een pakketje en bind het dicht met een spriet bieslook. Maak op deze manier zes pakketjes.

Stap 2
Zet de pakketjes op de borden, garneer met een paar steeltjes rucola en bestrooi met de resterende gehakte noten.

Serveer met knapperig brood of toost.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 10

Ingrediënten

300 g pat? naar keuze, bijv. Ardennerpat?
12 plakken Ardennerham
2 stelen bleekselderij
150 g geroosterde cashewnoten
2 eetl. bessengelei of cranberrycompote uit een potje
2 eetl. cr?me fra?che
versgemalen peper
6 sprieten bieslook
1 bosje rucola
brood of toast naar keuze

Keukengerei

Kom