Gevulde kalkoenrolletjes

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Leg de schnitzels tussen twee velletjes plastic folie en sla ze met de deegroller of de bodem van een steelpan voorzichtig plat. Of vraag de Keurslager dat voor u te doen. Leg ze naast elkaar op het werkvlak en bestrijk ze dun met mosterd. Bestrooi met wat zout en peper.
Stap 2
Snijd de schoongemaakte wortel in de lengte in plakken van 0,5 cm dik en snijd die in reepjes van circa 10 cm lang.
Snijd de paprika?s in vieren, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd de kwarten in de lengte in repen. Leg in het midden van de schnitzels in de breedte 4 reepjes wortel, 4 reepjes rode en 4 reepjes gele paprika. Rol de schnitzels strak op en zet de uiteinden vast met houten prikkers.
Stap 3
Verhit de boter in de koekenpan of de braadpan en braad de kalkoenrolletjes rondom bruin. Giet de tomatensaus in de pan, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de rolletjes met het deksel op de pan circa 10 minuten stoven.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 4

Ingrediënten

4 kalkoenschnitzels
1 eetl. mosterd
zout en versgemalen peper
1 middelgrote wortel
1 rode paprika
1 gele paprika
40 g braadboter
1 pot gekruide tomatensaus (ca. 400 g)

Keukengerei

Vleeshamer, deegroller of steelpan Koekenpan