Gevulde kipfilet met Gandaham

  • 0 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de sjalotten zachtjes aan.Voeg de fijngehakte champignons en tijm toe en bak snel even om. Breng op smaak met zout en peper en laat even afkoelen.

Stap 2
Als het champignonmengsel erg vochtig is laat het dan in een vergiet uitlekken en vermeng het dan met de roomkaas.

Stap 3
Snijd ondertussen de kipfilets horizontaal in, zodat er een ‘envelop’ ontstaat. Bestrooi de kip van binnen en buiten met peper. Vul de kipfilets nu met het roomkaasmengsel en rol er nu een plak Gandaham omheen zodat de opening gedicht is.

Stap 4
Verwarm de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak hierin de kipfilets rondom bruin en knapperig. Voeg een scheutje water toe en laat de filets nog 5 minuten goed gaar worden.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 3

Ingrediënten

4 enkele of 2 dubbele kipfilets
4 grote plakken Gandaham
4 el. olijfolie
2 sjalotten, fijngehakt
100 g kastanjechampignons, fijngehakt
2 takjes tijm, alleen de blaadjes
peper en zout
100 g roomkaas zonder kruiden

Keukengerei

Koekenpan Vergiet Kom