Stap 1
Schil de koolrabi’s en kook ze in water met zout in circa 30 minuten bijna gaar. Laat ze afkoelen en hol ze met een bolletjessteker uit zodat er rondom een randje van circa 1 cm overblijft. Snijd de ham in reepjes en schep ze met de olijfolie, de tomatensaus, de tijm, wat zout en peper en de helft van de kaas door de rijst.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180?C. Schep de rijstvulling in de uitgeholde koolrabi’s en bestrooi ze met de resterende kaas. Zet de koolrabi’s in een passend ingevet ovenschaaltje en schep er de resterende rijstvulling naast om ze stevig te laten staan. Zet de schaal 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met rijst en tomatensaus.
100 g gekookte ham (circa 3 mm. dik)
2 koolrabi's (circa 250 g per stuk)
6 eetl. gekookte rijst
2 eetl. olijfolie
4 eetl. gekruide tomatensaus uit pot of pak
1/2 theel. gedroogde tijm
zout en versgemalen peper
3 eetl. versgeraspte belegen Goudse kaas
Kookpan Bolletjessteker Ovenschaal