Gevulde koolrolletjes Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 4 personen
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de dikke middennerven uit
de koolbladeren. Blancheer de
bladeren circa 3 minuten in ruim
kokend water, spoel ze af onder
de koude kraan en dep ze droog.
Snijd de schoongemaakte paprika
in kleine blokjes.
Stap 2
Doe het gehakt in een kom en
meng er de paprika, de pesto,
de eierdooier, de gehakte noten
en wat zout en peper door. Leg
de koolbladeren met de mooie
kant naar beneden naast elkaar
op het werkvlak. Verdeel het
gehakt over de koolbladeren en
laat daarbij rondom een brede
rand vrij. Vouw de zijkanten van
de kool over het gehakt en rol
de bladeren op.
Stap 3.
Verwarm de oven voor op 180?C.
Leg de koolrolletjes naast elkaar
in een ingevette ovenschaal. Maak
de kaassaus volgens de aanwijzingen
op de verpakking. Giet de saus over
de koolrolletjes en zet de afgedekte
schaal 35 minuten in de oven. Lekker
met rijst, aardappelpuree of gekookte
aardappelen.
?

Ingrediënten

400 gram gehakt,
half om half (ongekruid)
8 grote bladeren van een
savooiekool
1 rode paprika
1 eetl. rode pesto (potje)
1 eierdooier
50 gram geroosterde
cashewnoten, fijngehakt
zout en versgemalen peper
1 zakje kaassaus