Gevulde oranje Hokkaidopompoen

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Nederlands
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek de bakplaat met bakpapier. Maak de buitenkant van de pompoen schoon. Snijd aan de bovenkant het kapje eraf en bewaar dit. Haal met een lepel de pitten en het ruwe deel aan de binnenkant weg.

2.Snijd de ui in dunne halve ringen, de champignons in plakjes en de appels in blokjes. Bak de ui in twee eetlepels kokosolie glazig en laat dan de knoflook en champignons nog circa 3 minuten meebakken.

3.Voeg het gehakt, komijnpoeder, de appelblokjes en rozemarijn toe en bak dit circa 7 minuten onder voortdurend omscheppen. Laat het vervolgens 10 minuten afkoelen en voeg de eieren toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

4.Zet de pompoen op de bakplaat en vul deze met het gehaktmengsel. Zet het kapje erop en verwarm dit 60 minuten onderin de oven. Serveer de pompoen met rijst of aardappelpuree.

Bron: Proef 2017

Ingrediënten

1 Hokkaidopompoen (1,5 kilo)
300 g half-omhalfgehakt
200 g kastanjechampignons
1 eetlepel komijnpoeder
2 grote uien
2 Goudrenetten
4 teentjes knoflook, geperst
4 eieren, losgeklopt
2 theelepels rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
Kokosolie
Peper en zout

Producten voor Gevulde oranje Hokkaidopompoen