Gevulde paprika met kip

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Bijgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de rijst in ongeveer 10 minuten beetgaar. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en stoof daarin de uien en knoflook glazig. Voeg de kipfilet toe en braad aan. Voeg de selderij toe en stoof mee. Blus met de wijn en breng aan de kook. Voeg de rijst, tauge en peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Doe de pinda?s erbij.

Snijd het kapje van de paprika?s en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika?s met het mengsel, druppel de sojasaus erover en plaats het kapje op de paprika?s.

Verhit de resterende olie in een voldoende grote pan en bak de paprika?s daarin staand even kort aan. Giet de bouillon erover. Sluit de pan af en laat de gevulde paprika?s in de oven in ca. 40 minuten gaar worden.

Bron: Proef 5 2014

Ingrediënten

200 g kipfilet, in reepjes
3 eetlepels olie
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
100 g selderij, in ringetjes
3 eetlepels witte wijn
100 g rijst
50 g tauge
4 gele paprika?s
2 eetlepels gehakte peterselie
50 g geroosterde gehakte pinda?s
2 eetlepels sojasaus
350 ml bouillon