Gevulde paprika’s

  • 2 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Bestrijk de paprika’s aan de buitenkant met olie. Bestrijk een platte ovenschaal, waar de paprika’s naast elkaar in passen, eveneens met olie. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.

Stap 2
Doe het gehakt met de verkruimelde feta, de kruiden en wat zout en peper in een kom en meng goed. Verdeel het gehakt over de paprikahelften en zet ze in de ovenschaal. Leg op iedere gevulde paprika 2 plakjes spek.

Stap 3
Zet de schaal 30 minuten in de voorverwarmde oven en dek af met een velletje aluminiumfolie als het spek te snel mocht kleuren.

Serveer warm of lauwwarm met aardappelpuree, frietjes, rijst, pasta of stokbrood. Sla is er erg lekker bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 94

Ingrediënten

2 flinke paprika's (1 rode en 1 gele)
1 eetl. plantaardige olie
250 g rundergehakt
75 g feta
1/2 zakje gehaktkruiden
zout en versgemalen peper
8 reepjes ontbijtspek

Keukengerei

Ovenschaal Kom