Gevulde paprika’s

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd de champignons in plakjes. Snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en laat de champignons en de ui omscheppend bakken tot ze beginnen te kleuren. Laat de knoflook en de kruiden kort meebakken en breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in een kom en laat afkoelen.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 200?C. Doe het gehakt bij het champignonmengsel in de kom en meng tot een samenhangend mengsel. Verdeel het gehaktmengsel over de paprikahelften en zet ze naast elkaar in een passende lage ovenschaal. Giet een laagje van circa 1 cm heet water in de schaal en schuif de paprika’s circa 20 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi ze halverwege de oventijd met de geraspte kaas of leg er blokjes feta op. Lekker met bijvoorbeeld Turks brood of ciabatta en een gemengde salade met tomaat.?

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 8

Ingrediënten

500 gram gehakt, half om half
4 middelgrote paprika's
250 gram champignons
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
2 eetl. (olijf)olie
1 theel. Proven?aalse kruiden
zout en versgemalen peper
4 eetl. grof geraspte belegen Goudse kaas of blokjes feta

Keukengerei

Koekenpan Kom Ovenschaal