Gevulde rollade

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui lichtbruin, voeg de gember en appelblokjes, rasp en citroensap, pecannoten en rozijnen toe en breng onder voortdurend omscheppen aan de kook.
Zet het vuur laag en blijf roeren tot de appel helemaal zacht is. Voeg de basterdsuiker en azijn toe en kook zachtjes nog 10 minuten door tot de chutney wat dikker wordt. Als u een streep trekt met de pollepel en de chutney niet doorloopt is hij dik genoeg. Vul de jampot onmiddelijk met de chutney. Sluit goed af en laat koud worden. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd het stuk vless twee keer in de lengte in en sla het open (of vraag de Keurslager dit te doen). Bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Besmeer de binnenkant van het vlees met een royale laag appelchutney en rol het vlees losjes op. Zet het vast met een paar stukjes rolladetouw. Vul een braadslee met het kokende water en de wijn voor het stoombad en zet het onder in de hete oven. Laat het opnieuw aan de kook komen.
Temper de oven naar 160 graden Celsius en leg de rollade op een rek boven het stoombad zodat afdruipend vet in het water valt.
Laat de rollade circa 60 minuten bakken. Haal de rollade uit de oven en laat hem afgedakt nog 10 minuten rusten. Lekker met groene of rode kool

Bron: Koken met de Keurslager nr. 1 2008

Ingrediënten

600 g dikke lende met randje vet
1 el zonnebloemolie
1/2 ui, gesnipperd
1 cm verse gember, geschild en geraspt
1 goudreinet, geschild en in kleine blokjes
1 el citroenrasp en sap
25 g pecannoten, grof gehakt
25 g rozijnen
30 g lichtbruine basterdsuiker
1/2 dl witte wijnazijn
zout en versgemalen peper
2 l kokend water
1 glas witte wijn

Keukengerei

1 brandschone jampot rolladetouw braadslee