Gevulde runderrollade

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Vermeng de tomatenstukjes met de kaas en de basilicum. Spreid het vlees ui en bestrooi het met zout en versgemalen peper. Verdeel de tomaten/kaasvulling erover en rol het vlees strak op. Bind de rollade op met rolladetouw. Vermeng de knoflook met de olijfolie en zout en peper en bestrijk hiermee de rollade. Verwarm de boter in een pan en braad de rolalde rondom aan. Giet de rode wijn erbij en laat nog 25 minuten stoven zonder deksel op de pan en keer het vlees om de paar minuten. Het vlees moet ros? en mals zijn van binnen. De kerntemperatuur is dan 55 graden Celsius. Lekekr met aardappels uit de oven of pasta met verse pesto.

Bron: Koken met de Keurslager nr 10-2007

Ingrediënten

plat stuk mals rolladevlees van circa 700 g
200 g zongedroogde tomaten op olie, klein gesneden
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 klein bosje basilicum, alleen de blaadjes
zout en versgemalen peper
bindgaren
2 teentjes knoflook, geperst
1 el olijfolie
2 el vloeibare boter
1 dl rode wijn

Keukengerei

rolladetouw