Gevulde tomaat met Serranoham

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Bijgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden.

Snijd de Serranoham, knoflook, ui en basilicum fijn en meng met de geraspte kaas, pijnboompitten en paneermeel en breng op smaak met een beetje peper en zout.

Snijd de bovenste helft van de tomaten af en hol ze uit. Snijd ook van de onderkant een heel klein stukje af zodat ze makkelijk rechtop blijven staan. Vul ze met het mengsel, besprenkel met wat olie en zet 15 minuten in de oven.

Bron: Proef 5 2014

Ingrediënten

4 plakjes Serranoham
4 middelgrote tomaten
Verse basilicum
1 eetlepel paneermeel
30 g pijnboompitten, geroosterd
2 eetlepels geraspte kaas
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
1 ui