Gevulde tomaten van de grill

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Bijgerecht
  • 20-30 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd kapjes van de bovenkant van de tomaten en hol ze uit met een lepel.

Meng het gehakt met de kruiden, het ei en de knoflook en breng dit op smaak met zout en peper. Vul de tomaten met dit mengsel.

Leg vier stukken aluminiumfolie met de glimmende kant naar boven op de plancha. Smeer ze in met wat olijfolie en zet op ieder velletje een gevulde tomaat zonder het kapje. Schep er wat van het vocht en vrucht- vlees omheen en vouw de aluminiumfolie losjes om de tomaat.

Zet de plancha* iets uit het midden op de barbecue (indirect roosteren) en laat
de tomaten garen in 30 tot 45 minuten (dit kan ook in een voorverwarmde oven
van 220 graden).

Roer de mosterdmayonaise en de bieslook door de creme fraiche en serveer dit
bij de gevulde tomaten.

Bron: Proef 4 2013

Ingrediënten

400 g kalfsgehakt
4 grote vleestomaten
4 eetlepels citroentijm
1 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
2 teentjes knoflook, geperst
1 ei
400 g creme fraiche
1 eetlepel mosterdmayonaise
Half bosje bieslook, fijngeknipt
Olijfolie
Aluminiumfolie