Glaasje gele paprikasoep, Ganda Hamrolletje met ricotta en tompouce met peperige leverworst en sesam

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Voor de paprikasoep:
Verwarm de oven voor op 200?C. Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met het snijvlak op een ovenrekje en besmeer de bovenkanten met olie. Bak ze in circa 20 minuten zacht in de oven. Laat ze afkoelen en trek de velletjes eraf. Snijd de paprika?s in stukjes en pureer ze met de bouillon helemaal fijn. Zeef de soep boven een pannetje en laat aan de kook komen. Voeg de cr?me fra?che toe en breng de soep verder op smaak met zout en peper en een paar druppels citroensap.
Voor de hamrolletjes:
Vermeng de ricotta met de citroenrasp en een theelepel sap en breng op smaak met zout en peper. Vouw vier mooie plakken Ganda Ham in de lengte dubbel en verdeel de ricotta erover. Leg er twee blaadjes basilicum op en rol de ham losjes op. Steek er eventueel een prikker in.
Voor de tompouce:
Verwarm de oven voor op 200?C. Steek vier kleine rondjes uit de bladerdeegvellen en leg ze op bakpapier. Bestrijk ze met een beetje losgeklopt ei en bestrooi ze met sesam. Bak ze in circa 15 minuten goudgeel en gaar. Laat ze afkoelen op een rekje. Vermeng de leverworst met een theelepel grof gemalen peper. Snijd de bladerdeegrondjes met een scherp mes door en schep met twee lepeltjes een beetje leverworst tussen de laagjes.
Combineer de drie kleine gerechtjes op een bordje.

Bron: KmdK, 07-2008

Ingrediënten

100 g Ganda Ham, iets dikker gesneden
100 g Saksische leverworst
1 grote gele paprika
1 el olijfolie
250 ml kippenbouillon
1 el cr?me
fra?che
zout en versgemalen peper
rasp en sap van een halve citroen
50 g ricotta
8 blaadjes basilicum
4 velletjes ontdooid bladerdeeg
1/2 ei, losgeklopt
1 el sesam

Keukengerei

Ovenrekje Staafmixer Zeef Steelpan Sat?prikkers (eventueel)