Glaasje met vitello tonnato

  • 0 personen
  • Makkelijk
  • Hapjes
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Wrijf het kalfsvlees in met peper en zout. Bak het vlees in de boter rondom bruin en
gaar het ros?, tot een kerntemperatuur van 60 graden.

Laat het vlees iets afkoelen en snijd het in dunne plakjes.

Meng de tonijn, mayonaise en kappertjes en mix dit met een staafmixer tot een gladde
saus. Breng het op smaak met peper en zout.

Rijg een kwart tomaatje en wat kalfsfricandeau aan een spiesje. Vul een glaasje met wat tonijnmayonaise en zet het spiesje erin. Besprenkel met wat citroensap.

Ingrediënten

200 g kalfsfricandeau
2 eetlepels boter
1 blikje tonijn
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel kappertjes
1 citroen, het sap
4 trostomaatjes