Golden Jackfruit

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm 4 eetlepels arachideolie in een hapjespan. Fruit de uienringen 5 minuten op laag vuur, voeg de gele currypasta toe met 1 dl water en laat het geheel 5 minuten sudderen.

Spoel het jackfruit af met koud water en laat het uitlekken. Doe dit daarna bij het curry-ui-mengsel.

Voeg de fijngesneden abrikozen, de halve Kaapse Goudbessen, de mangoblokjes en maiskorrels toe, samen met de kokosroom. Laat het geheel 20 minuten op laag vuur indikken.

Serveer het gerecht met maispuree en kruim van eigeel.

Tip: Haal de dooiers uit twee hardgekookte eieren en verkruimel deze boven het gerecht. Het gerecht is helemaal geel gekleurd. Voeg voor een kleurnuance eventueel koriander toe of steek er platte peterselie in.

Gouden maispuree
(25 minuten, 4 personen, bijgerecht)

Schraap de mais van de kolven en kook deze in een pan met water in 15 minuten gaar.
Pureer het mengsel met de keukenmachine of blender tot een gladde massa en wrijf door een zeef tot een goudgele puree. Voeg boter en chilipoeder toe.

Bron: Proef 2019

Ingrediënten

- 2 blikken Jackfruit (Fairtrade Original), uitlekgewicht 280 g
- 2 uien, in fijne ringen gesneden
- 4 eetlepels arachideolie
- 70 g Thaise gele currypasta
- 1 dl water
- 16 gedroogde abrikozen, in reepjes gesneden
- 8 Kaapse Goudbessen, doormidden gesneden
- 150 g maiskorrels, uitgelekt
- 1 mango, in blokjes gesneden
- 4 dl kokosroom


Gouden maispuree

- 4 maiskolven
- 1 theelepel chilipoeder
- 50 g roomboter
- Water
- Peper en zout