Goulash met aardappelen en paprika

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Hongaars
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de schoongemaakte paprika?s in niet te kleine blokjes. Snipper de uien grof en de knoflook fijn. Verhit de braadboter in een grote braadpan en bak de blokjes vlees omscheppend rondom bruin. Doe dit desgewenst in twee porties.
Stap 2
Laat de paprika en de ui kort meebakken. Voeg de knoflook en de tijm toe en bestrooi met paprikapoeder en wat zout en peper. Giet de bouillon of het water in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag, zet het deksel op de pan en laat circa 15 minuten stoven (het vocht mag niet koken). Schep de aardappelblokjes door de goulash en laat nogmaals 15 minuten stoven tot de aardappelblokjes gaar zijn. Schep in die tijd af en toe om. Proef of er nog zout en/of peper bij moet en serveer met groenten naar keuze of een salade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 4

Ingrediënten

600 g varkensvlees
voor goulash in blokjes (hamlappen)
4 middelgrote paprika?s
2 uien
2 teentjes knoflook
50 g braadboter
2 theel. fijngehakte verse tijm of 1 theel. gedroogde
1 eetl. paprikapoeder
zout en versgemalen peper
0,5 l vleesbouillon of water
1 kg vastkokende aardappelen in blokjes van 2 x 2 cm

Keukengerei

Braadpan