Stap 1
Snijd het vlees in blokjes van
circa 2×2 cm of vraag de Keurslager
dit te doen. Laat ze op kamertemepratuur komen. Snipper de
uien grof.
Stap 2
Verhit de helft van de boter in
een braadpan en bak de helft
van de vleesblokjes op hoog vuur
omscheppend rondom bruin.
Schep ze met een schuimspaan
uit de pan, voeg de resterende
boter toe en bak de overige
vleesblokjes bruin. Schep ze
eveneens uit de pan. Laat de
ui omscheppend in het achtergebleven braadvet kleuren.
Bestrooi met het paprikapoeder
en de bloem, voeg de tomaten-
puree toe en laat omscheppend
nog kort bakken. Voeg circa 0,5
liter water toe en breng al roerend
aan de kook.
Stap 3
Schep het vlees door het uienmengsel
in de pan en breng opnieuw aan de kook.
Voeg zonodig een extra scheutje water
toe, het vlees moet net onder staan.
Laat op laag vuur met het deksel op de
pan in circa 2? uur gaar stoven. Breng
de goulash verder op smaak met zout
en peper. Breng de saus desgewenst
met allesbinder of ma?zena op de
gewenste dikte.
Lekker met gekookte aardappelen,
aardappelpuree of rijst en bijvoorbeeld
broccoli, doperwtjes of sperzieboontjes.
?
750 gram rundvlees voor goulash
(doorregen runderlappen)
2 uien
50 gram braadboter
1 eetl. paprikapoeder mild
1 eetl. bloem
1 blikje tomatenpuree
zout en versgemalen peper
desgewenst allesbinder of
aangeroerde ma?zena
Braadboter Schuimspaan Maatbeker