Granite van rode grapefruit en cava

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Tussengerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Breng de suiker met het water aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Laat de siroop in een kom afkoelen. Zeef het grapefruitsap en vermeng het met de siroop en de cava. Giet dit mengsel in een plastic afsluitbaar bakje en zet het 2 uur in de vriezer. Roer de ijskristallen even los met een vork en zet weer 2 uur in de vriezer en roer elk half uur de ijskristallen los. Schep de granite in hoge glazen en snipper er wat munt over.

Tip: als u geen cava wilt gebruiken moet u 100 ml water meer tot siroop koken.

Bron: Koken met de Keurslager nr 10-2007

Ingrediënten

150 g kristalsuiker
150 ml water
sap van 3 rode grapefruits, 400 ml
100 ml cava of champagne
verse munt

Keukengerei

kom kookpan zeef plastic bakje (afsluitbaar)