Gratin van aardappel, venkel en pastrami

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Pasen
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200?C. Snijd de venkelknollen doormidden en snijd het mooie groen eraf voor later gebruik. Snijd de venkel en aardappelen in plakjes van 1/2 cm. Vet een kleine ovenschaal in met boter en leg er de helft van de aardappel en venkelplakken er dakpansgewijs in. Bestrooi met zout en peper en de helft van de venkelzaadjes. Snijd de pastrami in repen en verdeel de helft ervan over de groenten. Bedek vervolgens weer met aardappel en venkel bestrooi weer met wat zout, peper en venkelzaadjes en eindig met pastrami. Meng in een maatbeker de room en melk en breng op smaak met wat zout en peper. Giet dit over de schotel en dek af met aluminiumfolie. Bak de gratin in circa 40 minuten gaar. Verwijder het folie en bak nog 10 minuten hoog in de oven mooi bruin.

Bron: Koken met de Keurslager nr 3-2008

Ingrediënten

250 g pastrami
200 g venkel
400 g vastkokende aardappelen, geschild
1 el boter
1 tl venkelzaadjes
zout en versgemalen peper
200 ml room
200 ml melk

Keukengerei

Ovenschaal Aluminiumfolie