Gratin van kippenragout met citroengras

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de kipfilets in de bouillon met het citroengras en de ui. Breng aan de kook en houd dit 20 minuten tegen de kook aan. Haal de kipfilets uit de bouillon en snijd ze in kleine blokjes. Zeef de bouillon en bewaar deze.

Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer goed door en laat het een paar minuten garen. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe totdat een gladde roux ontstaat.

Kook de bleekselderijringetjes in ongeveer 4 minuten beetgaar in kokend water.

Roer de room los met de eidooier en schep deze door de roux. warm het geheel goed door. Meng er de kip en de bleekselderijringetjes door en breng dit op smaak met zout en peper.

Verdeel de ragout over 4 vuurvaste schaaltjes en bestrooi dit met het paneer- meel. Gratineer de schaaltjes 15 minuten in de oven.

Bron: Proef 8 2012

Ingrediënten

600 g kipfilet
2 stengels citroengras, in ringen gesneden
1 ui, geschild en in grove stukken gesneden
750 ml kippenbouillon
3 stengels bleekselderij in ringetjes gesneden
50 g boter
50 g bloem
100 ml room
1 eidooier
4 eetlepels paneermeel