Griekse aubergines met rundergehakt

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Bijgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Halveer de aubergines en schep het vruchtvlees er uit met een lepel. Snijd het vruchtvlees klein en leg het apart.

Kook de rijst in de bouillon in ongeveer 10 minuten beetgaar. Fruit de knoflook aan in de olie en bak daarin het gehakt. Voeg de rode peper, lente-ui en het vruchtvlees toe en bak deze kort mee. Voeg de tomatenblokjes, oregano en de gekookte rijst toe en breng op smaak met peper en zout.

Vul de aubergines met het mengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal. Verkruimel de feta over de aubergines en besprenkel ze met olie. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de gevulde aubergines in ongeveer 30 minuten af in de oven. Verwijder het aluminiumfolie na 20 minuten en bak ze af. Garneer met de gehakte peterselie.

Bron: Proef 5 2014

Ingrediënten

150 g rundergehakt
2 aubergines
Half blik tomatenblokjes
75 g rijst
500 ml bouillon
2 lente-uitjes, fijngesneden
Halve rode peper, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
2 eetlepels gehakte peterselie
1 eetlepel oregano
100 g feta
Olijfolie