Griekse entrecote van de grill met knoflooksaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Grieks
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de saus: doe de geperste knoflook met de eierdooier, zout en peper in een kom en klop met een elektrische mixer schuimig, voeg eerst druppelsgewijs de olie toe en later in een dikke straal, blijf kloppen totdat alle olie opgenomen is en het een romige saus is geworden. Voeg naar smaak citroensap en water toe. Dek af en zet koel weg tot gebruik.

Stap 2
Vermeng de olie met het paprikapoeder, oregano, zout en peper in een kommetje.Bestrijk de entrecotes met deze kruidenolie en grill ze in de grillpan aan elke kant circa 2 minuten afhankelijk van de gewenste gaarheid. Serveer met de knoflooksaus en bijvoorbeeld een salade en gebakken aardappels of friet.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 7

Ingrediënten

4 entrecotes van circa 150 g
2 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
1 el gedroogde oregano
zout en peper
Voor de knoflooksaus:

2 teentjes knoflook, geperst
1 eierdooier
mespunt zout
snuf peper
1/4 l olijfolie
knijpje citroensap
2 el warm water

Keukengerei

Kom Elektrische mixer Grillpan