Griekse kip met tomaat en olijven

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Grieks
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de kippenpoten op kamertemperatuur komen. Verhit de braadboter in een braadpan en laat de kippenpoten rondom bruin kleuren. Neem ze uit de pan en giet er de wijn in. Voeg de blokjes tomaat, de laurierblaadjes, de oregano en het verkruimelde bouillontablet toe. Breng al roerend aan de kook, draai het vuur laag en leg de kippenpoten in de saus. Laat ze met het deksel op de pan circa 30 minuten stoven en keer ze in die tijd een keer om.

Stap 2
Neem de kippenpoten uit de pan en houd ze afgedekt warm. Roer de yoghurt of de zure room aan met de ma?zena en roer door de saus. Laat kort doorkoken en breng de saus pittig op smaak met wat zout en peper. Roer de olijven door de saus en laat de kippenpoten nog kort in de saus doorwarmen. Lekker met rijst of aardappelpuree.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 8

Ingrediënten

4 kippenpoten
50 gram braadboter
1/4 liter droge witte wijn
1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g)
2 laurierblaadjes
1 theel. gedroogde oregano
1 kippenbouillontablet
150 gram ontpitte olijven
1 bekertje Griekse yoghurt of zure room (125 g)
3 theel. ma?zena
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Baadpan Schaal