Griekse varkensrollade

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Grieks
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en wrijf het rondom in met wat zout en peper. Rasp de schil van de onder de hete kraan afgeborstelde citroen en pers het sap uit. Verhit de boter in een braadpan en braad het vlees rondom aan. Voeg de citroenrasp, het citroensap en de warme bouillon toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de rollade met het deksel op de pan ca. 1 uur stoven (de saus mag daarbij niet koken). Keer de rollade elke 15 minuten een kwart slag. Voeg het laatste kwartier de oregano en de in plakjes gesneden olijven toe.

Stap 2
Neem het vlees uit de pan en laat afgedekt met aluminiuimfolie 5-10 minuten rusten. Roer de Griekse yoghurt en de ma?zena door elkaar en roer door de saus. Laat kort koken en breng de saus zonodig verder op smaak met wat zout en/of peper. Verwijder de touwtjes en snijd de rollade in dikke plakken. Seveer met de saus. Lekker met een tomatensalade met blokjes feta.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 7

Ingrediënten

1 varkensrollade van ca. 600 g
zout en versgemalen peper
1 citroen
40 g braadboter
2 dl kruidenbouillon, van korrels of van een tablet
1 eetl. fijngehakte verse of 2 theel. gedroogde oregano
100 g zwarte olijven zonder pit
3 eetl. Griekse yoghurt
2 theel. ma?zena

Keukengerei

Rasp Citruspers Braadpan