Griesmeelpuddinkje met bitterkoekjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Nagerecht
  • 30-60 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Breng de melk aan de kook. Vermeng de griesmeel met de suiker en het zout en voeg het al roerende toe aan de kokende melk. Laat de melk weer aan de kook komen en laat al roerende in circa 5 minuten koken.

Stap 2
Draai het vuur uit en roer de verkruimelde bitterkoekjes erdoor. Spoel een puddingvorm van 1 liter of vier kleine vormpjes om met water en giet de dikke pap erin. Laat de pudding in circa een uur helemaal afkoelen (niet in de koelkast!) en stort hem dan op een schaal. Lekker met een beetje honing.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 2

Ingrediënten

3/4 l melk
70 g griesmeel
60 g suiker
snuf zout
10 bitterkoekjes, verkruimeld

Keukengerei

Steelpan Puddingvorm van 1L of vier kleine vormpjes Schaal