Stap 1
Breng een grote pan met water met zout aan de kook. Snijd de onderste 2 centimeter van de asperges en schil ze dun als ze erg dik zijn en hard aanvoelen.
Sta[ 2
Verwarm ondertussen de boter en olie met de knoflook, rozemarijn, zout en peper op een klein pitje, de boter mag niet bruin kleuren. Laat de smaken circa 5 minuten in de boter trekken.
Stap 3
Kook de asperges rechtop met de toppen net boven het water in circa 4 tot 6 minuten afhankelijk van de dikte bijtgaar en frisgroen. Schep de asperges uit het water en verdeel ze over 4 borden. Drapeer de ham erover en geef er een lepel van de aromatische boter bij.
350 g dungesneden beenham
zout
600 g groene asperges
50 g boter
1 el extra vergine olijfolie
1 teen knoflook, geplet
1 takje rozemarijn
mespunt grof zout en versgemalen peper
kookpan dunschiller