Groene salade met Ardennerham, meloen en hazelnoten

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Lunch
  • 0-20 minuten
  • Frans
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Doe alle ingredi?nten voor de dressing in een schone afsluitbare jampot en schud flink door. Breng op smaak met zout en peper. Schep de groene sla om met de dressing en verdeel de sla over 4 borden. Snijd de meloenparten los van de schil en leg op elk bord twee parten. Verdeel de hazelnoten en geitenkaas over de salade en drapeer de ham over de meloen. Voor een complete lunch of licht avondmaal opdienen met brood of frites.

Bron: KmdK, 06-2008

Ingrediënten

150 g Ardennerham
150 g gemengde groene sla
1/2 galia of honing meloen, in 8 parten
50 g hazelnoten, geroosterd
50 g zachte geitenkaas

Voor de dressing:
1 tl mosterd
2 el witte balsamicoazijn
zout en peper
1 tl honing
3 el olijfolie

Keukengerei

Kom (Jam)potje om de dressing in te maken