Zet na het snijden van alle ingredi?nten een steelpan op met olie. Voeg eerst het kerriepoeder toe. Fruit daarna het sjalotje. Als deze glazig is voegen we de suiker en azijn toe. Blijf continu doorroeren om verbranding tegen te gaan. Als laatste voegen we de in blokjes gesneden appel en tomaat toe.
Laat ongeveer een kwartiertje zachtjes doorkoken totdat er een jam-achtige massa ontstaat. Breng deze op smaak met peper en zout. Laat de chutney afkoelen en schep deze in goed schoongemaakte potjes. De chutney blijft in de koelkast 2 weken goed.
Leg de plakken pat? op vier bordjes en doe er een flinke lepel tomatenchutney bij. Wil je het mooier maken dan kun je als garnering gepofte cherrytomaatjes gebruiken. Bestrooi de tomaatjes met zout, peper en een beetje suiker en bestrijk ze met wat olie. Plaats de tomaatjes even in een oven van 180 ?C.
4 plakken ( ? 1,5 cm dik ) grove pat?
4 romatomaten (in blokjes)
1 teentje knoflook (geperst)
2 sjalotten (gesnipperd)
1 groene appel (in blokjes)
2 theelepels kerriepoeder
2 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels bruine basterdsuiker
2 eetlepels olijfolie