Haasbiefstuk met oestersaus en shii-take

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Neem het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast en bestrooi het rondom met weinig zout en peper (de oestersaus is al erg zout). Verwarm de olie en bak de biefstukken rondom in circa een minuut per kant aan. Neem het vlees uit de pan. Voeg de shii-take en bosuitjes toe aan het bakvet en roerbak circa 3 minuten. Giet de oestersaus erbij, leg het vlees terug in de pan en laat heel even doorwarmen. Snijd het vlees in plakken voordat u het serveert met bijvoorbeeld noedels of rijst.

Bron: KmdK, 07-2008

Ingrediënten

4 haasbiefstukjes van circa 125 g p.st.
zout en versgemalen peper
2 el (wok)olie
150 g shii-take, in plakjes
3 bosuitjes, in stukjes
3 el oestersaus

Keukengerei

Koekenpan