Haaskarbonade met mangosalsa

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Meng in een kom twee eetlepels
olijfolie met het sjalotje, de mango,
rode peper, limoenrasp en -sap,
koriander en de zwarte bonen.
Schep alles goed door elkaar en
breng het op smaak met zout.

Meng 100 ml olijfolie met de
knoflook en het paprikapoeder en
besmeer hiermee de karbonades.
Breng dit verder op smaak met
zout en peper en gril de karbonades
op de barbecue of in een pan
circa 4 minuten per kant.

Serveer de karbonades met
de salsa. Lekker met bijvoorbeeld
eiernoedels.

Ingrediënten

4 haaskarbonades
1 mango, geschild en in blokjes
400 g zwarte bonen, uitgelekt
Rasp en sap van 1 limoen
Halve rode peper, zaadjes eruit, in ringetjes
1 sjalotje, gesnipperd
Half bosje koriander, fijngesneden
3 teentjes knoflook, geperst
100 ml olijfolie
2 extra eetlepels olijfolie
2 theelepels gerookte paprikapoeder