Hachee

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Maak een marinade van azijn, water, kruidnagels, laurierblaadjes, jeneverbessen, zout en peper. Schenk dit over het vlees en laat dit afgedekt in de koelkast minstens 8 uur marineren.

Bak de uien in de helft van de boter in 15 minuten zacht en glazig. Neem het vlees
uit de marinade en dep het droog.

Zeef het marinadevocht en meet 2 dl af. Verhit de rest van de boter in een braadpan en bak het vlees in 8 minuten rondom bruin. Voeg de uien, de stroop, de verbrokkelde ontbijtkoek en het marinadevocht toe en stoof het vlees met de deksel op de pan in ongeveer 2 uur gaar.

Breng op smaak met zout en peper.

Bron: Proef 2 2014

Ingrediënten

1 kg magere runderlappen
1 dl wijnazijn
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
2 jeneverbessen
75 g boter
4 uien, grof gesneden
2 eetlepels appelstroop
4 plakken ontbijtkoek
2 dl water