Hachee

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd het vlees in blokjes en kruid het
met peper en zout. Wentel de blokjes
door de bloem.

Verhit in een braadpan de boter en
bak het vlees rondom bruin. Voeg op
het laatst de halve ui-ringen en laurierblaadjes
toe en schenk het kriekbier erbij.
Laat het geheel op laag vuur
ongeveer 1,5 uur stoven met de deksel
op de pan.

Voeg het bouillonblokje met de rozijnen
toe en laat het geheel nog 15 minuten
zachtjes stoven zonder deksel.

Verkruimel de ontbijtkoek en roer
deze door de hachee. Haal tot slot de
laurierblaadjes eruit en breng het geheel
op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

750 g riblappen
2 eetlepels bloem
2 eetlepels boter
2 grote rode uien, in halve ringen
2 laurierblaadjes
1 flesje kriekbier
2 eetlepels rozijnen
1 runderbouillonblokje
1 plak ontbijtkoek