Hachee met kerrie

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees rondom met zout en bloem. Verwarm de boter in een braadpan en bak het vlees in porties rondom bruin. Schep al het vlees uit de pan en fruit in het overgebleven vet de uien met de kerriepoeder zachtjes aan. Doe het vlees weer terug in de pan en voeg de azijn, suiker, bier, broodblokjes en water toe en laat aan de kook komen. Laat het vlees met het deksel op de pan in circa 2 uur op laag vuur gaar stoven. Gebruik hiervoor een sudderplaatje. Voeg het laatste half uur de zilveruitjes toe en laat de saus zonder het deksel op de pan iets inkoken. Naar smaak kunt u de saus nog iets meer binden met een beetje losgeroerde ma?zena. Breng de hachee verder op smaak met peper. Lekker met kapucijners.

Bron: Koken met de Keurslager nr 09-2007

Ingrediënten

700 g riblappen, in stukken
zout
3 el bloem
3 el boter
500 g uien, in dunne ringen
1 volle el kerriepoeder
1 el witte azijn
1 el rietsuiker
1 flesje witbier, 30 cl
1 droge bruine boterham zonder korsten, in blokjes
3 dl water
4 el ziveruitjes
eventueel 1 el ma?zena
versgemalen peper

Keukengerei

braadpan sudderplaatje