Hachee met ratatouille van zoete aardappel

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de olie in een braadpan met zware bodem. Voeg de uien uit het pakket toe en fruit zachtjes aan. Voeg de gember, kaneel en knoflook toe en bak een minuut mee. Leg het vlees in de pan en strooi er de bloem, zout en peper overheen. Roer even om en giet dan de bouillon, azijn en honing erbij. Breng aan de kook, roer even om en zet het vuur laag. Laat met het deksel op de pan nog 2 uur sudderen.

Stap 2
Voeg na het eerste uur de pruimen toe, controleer of er nog genoeg vocht in de pan zit, voeg anders nog wat heet water toe. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin en bewaar tot het moment van serveren.

Stap 3
Maak ondertussen de ratatouille: verwarm de olie in een hapjespan en fruit hierin de gesnipperde ui en knoflook zachtjes aan. Snijd de aardappel en aubergine in blokjes van 2×2 cm en doe ze bij de uien in de pan. Roerbak 2 minuten tot ze iets verkleuren. Strooi de specerijen erover en roer even om. Giet de tomatenblokjes bij de andere groenten in de pan. Strooi de oregano, zout en peper over de groenten, roer alles goed om en laat met het deksel op de pan een half uur sudderen tot alles gaar is, breng eventueel op smaak met zout en peper.

Stap 4
Verwarm de oven op 220?C. Snijd de pompoen in 8 schijven en leg deze op een bakplaat, bestrooi met zout en peper en giet er een beetje olijfolie over. Bak de pompoen in circa 20 minuten bruin en gaar.

Stap 5
Bestrooi de hachee met de amandelen en eet samen met de ratatouille en pompoen en bijvoorbeeld witte rijst.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 1

Ingrediënten

1 hacheepakket voor 4 personen
2 el zonnebloemolie
1 el verse gember, geraspt
1 kaneelstok
2 teentjes knoflook, gehakt
3 el bloem
zout en peper
1/2 l runderbouillon
2 el balsamico azijn
2 el vloeibare honing
300 g gewelde pruimen zonder pit
50 g amandelschaafsel
1/2 biologische pompoen
Voor de ratatouille:
2 el olijf- of zonnebloemolie
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
300 g zoete aardappel, geschild
300 g aubergine
mespunt gemberpoeder
mespunt komijnpoeder
1 blikje tomatenblokjes
1 el gedroogde oregano
zout en peper

Keukengerei

Braadpan Koekenpan Hapjespan