Ham gehakt Wellington met gestoomde groene groenten

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200?C. Breng een laag water aan de kook in de stoompan. Maak de groenten schoon en trek de draden van de bleekselderij en sugarsnaps. Snijd de bleekselderij in gelijke stukken. Leg de Welling-tons in de oven en bak ze in 15 minuten bruin en gaar.

Stap 2
Leg de haricots in de stoommand en zet ze met gesloten deksel een minuut op het kokende water. Leg de broccoliroosjes en bleekselderij er bovenop of in de volgende stoommand en stoom deze ook 2 minuten mee. Leg als laatste de sugarsnaps er bovenop en laat nog 2 minuten stomen.

Stap 3
Doe alle groenten over in een schaal en schep er een hand verse kruiden doorheen. Giet een straaltje extra vergine olijfolie over de groenten en een snufje zout en versgemalen peper.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 8

Ingrediënten

4x Ham gehakt Wellington
4 stengels bleekselderij
200 g haricots verts
200 g broccoliroosjes
150 g sugarsnaps
verse tuinkruiden zoals peterselie, bieslook, basilicum en kervel
straaltje extra vergine olijfolie
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Stoompan en -mand Schaal