Ham met witte bonen in tomatensaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de ham in reepjes of blokjes of vraag de Keurslager dit voor u te doen. Snipper de ui. Verhit de olie in een grote koekenpan of? braadpan en laat de ham, de ui, de groenten en de kruiden regelmatig omscheppend fruiten tot het mengsel net begint te kleuren.

Stap 2
Schep de witte boontjes in tomatensaus door het hammengsel en laat met het deksel op de pan 5 minuten stoven. Schep in die tijd een paar keer om. Breng op smaak met wat zout en peper en zet de pan op tafel. Eet er desgewenst sla bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 4

Ingrediënten

circa 400 gram gekookte ham, in dikke plakken
in flinke ui
4 eetl. olijfolie
1 zak of pak gesneden soepgroenten, vers of uit de diepvries (circa 400 gram)
2 theel. gedroogde gemengde Italiaanse kruiden
1 grote pot of groot blik witte bonen in tomatensaus (800 gram)
zout en peper

Keukengerei

Koeken- of braadpan