Meng de tonijn met de helft van de ui, de helft van de tomaat en de helft van de basilicum. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Bestrooi de hamlapjes met zout en peper, verdeel het tonijnmengsel over de hamlapjes.
Rol de hamlapjes op en omwikkel elk rolletje met 3 plakken serranoham.
Kook de pasta volgens de verpakking.
Fruit de rest van de uitjes, tomaat, champignons, paprika en de olijven in een pan, voeg de pasta toe en breng het op smaak met zout en peper.
Bak de hamlapjes in 10 minuten rose; in een niet te hete pan.
4 hamlapjes (125 g per stuk)
1 blik tonijn op olie
100 g zongedroogde tomaten, fijn gesneden
bosje basilicum, gehakt
400 g penne
1 ui, gesnipperd
12 plakken serranoham
100 g champignons, in plakjes
1 kleine rode paprika, in blokjes
50 g zwarte olijven, gesneden