Hamlapjes met pastinaken en pompoen

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Verwijder de schil en de zaadjes van de pompoen en snij het vruchtvlees in grove stukken. Schil de pastinaken en snijd ze in stukken. Doe het vlees met de groenten in een ovenschaal en hussel goed door met de olie en specerijen, peper en zout. Rooster in circa 40 minuten mooi bruin. Bestrooi met peterselie. Lekker met couscous en gesmolten boter.

Bron: Koken met de Keurslager nr 08-2007

Ingrediënten

600 g hamlapjes in blokjes van 4 cm
500 g pompoen
250 g pastinaak
2 teentjes knoflook, geperst
2 el olijfolie
1 tl korianderzaadjs
1 tl komijnzaadjes
1 Spaanse peper, fijngehakt
2 tl grof zeezout
handje bladpeterselie, gehakt