Hamlappen met appelstroopjus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

1.Meng het vlees met de speculaaskruiden en bestrooi het met zout en peper. Bak het in drie eetlepels bakboter gaar en rondom bruin (circa 10 minuten).

2.Haal het vlees uit de pan, roer de aanbaksels los met de port en schenk er 200 ml water bij. Laat het even doorkoken, voeg dan de appelstroop toe en laat de saus nog iets inkoken tot de gewenste dikte. Leg het vlees terug en houd het warm in de saus.

3.Kook de krieltjes in ongeveer 8 minuten gaar. Giet ze af, en laat ze op het vuur nog even droogstomen.

4.Smelt 20 gram roomboter in een koekenpan en laat de krieltjes er op laag vuur kort in smoren. Breng ze op smaak met (zee)zout.

5.Schep de krieltjes en hamlappen op de borden, schenk er wat saus overheen en garneer het geheel met de lente-ui.

Bron: keurslager.nl

Ingrediënten

400 g hamlappen, in grove stukken
700 g krieltjes in de schil, gehalveerd
50 ml rode port
1 eetlepel appelstroop
2 lente-uien, in ringetjes
1 theelepel speculaaskruiden
Vloeibare bakboter
Roomboter
Peper en (zee)zout