Hamlappen met rabarbersaus

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snijd de schoongemaakte en gewassen rabarberstelen in stukjes van circa 1 cm dik. Doe de rabarberstukjes met het sinaasappelsap in een steelpannetje en laat ze in circa 10 minuten gaar koken. Voeg de mosterd en de suiker toe en pureer de saus met de staafmixer. Breng de saus op smaak met zout en peper en voeg desgewenst nog een scheutje citroensap of azijn toe. Bind de saus met allesbinder of aangeroerde ma?zena.
Stap 2
Bak intussen de hamlappen in de hete braadboter gaar en bruin. Bestrooi ze met wat zout en peper. Serveer het vlees met de frisse rabarbersaus. Lekker met rijst, gekookte aardappelen of aardappelpuree.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 6

Ingrediënten

2 hamlappen (samen 300 g)
30 g braadboter
zout en versgemalen peper
Voor de saus:
250 g rabarberstelen
1 dl sinaasappelsap, vers geperst of uit een pak
2 theel. mosterd
1 eetl. suiker
desgewenst scheutje citroensap of azijn

Keukengerei

Steelpan Staafmixer Koekenpan