Hamlappen met sinaasappel

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Laat de hamlappen op kamer-
temperatuur komen en leg ze
in een platte schaal. Pel twee
van de sinaasappelen en snijd
ze in plakken van circa 1 cm dik.
Vang het uitlopende sap op. Pers
de derde sinaasappel uit. Roer de
chilisaus en de sojasaus door het
sinaasappelsap en giet de marinade
over de hamlappen. Keer ze om
zodat ze rondom met de marinade
zijn bedekt. Laat een half uurtje rusten.

Stap 2
Verhit de braadboter in een grote
koekenpan. Bak de droog gedepte
hamlappen aan beide kanten bruin.
Giet de marinade in de pan en laat
het vlees met het deksel op de pan
5 minuten stoven. Keer de hamlappen
om, beleg ze met de sinaasappelplakken
en laat afgedekt nog 5 minuten stoven.
Neem het vlees uit de pan en bind de
saus met wat allesbinder of ma?zena.
Lekker met rijst en doperwtjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 3

Ingrediënten

4 hamlappen
3 sinaasappelen
2 eetl. Thaise chilisaus
(dipsaus uit een fles)
2 eetl. sojasaus
40 gram braadboter
zout
allesbinder of aangeroerde
ma?zena

Keukengerei

Platte schaal Schaal Citruspers Koekenpan